Γιατί δίνεις χρήματα για τη ρυθμική;

Μία φίλη μου με ρώτησε: “Γιατί δίνεις χρήματα και ξοδεύεις τόσο πολύ χρόνο το παιδί σου να μάθει ρυθμική;”. Ε, λοιπόν, έχω να πω γι αυτή τη θυσία:

– Δεν δίνω χρήματα για να γίνει πρωταθλήτρια η κόρη μου στη ρυθμική ή για τα παπούτσια ρυθμικής ή για τα κορμάκια της.

– Εάν δεν πληρώνεις για όλα αυτά, τότε τι πληρώνεις;”, με ρωτάει ξανά η φίλη μου…

Kαι απλώς, απάντησα:
– Δίνω χρήματα για εκείνες τις στιγμές, που το παιδί μου είναι τόσο κουρασμένο και αισθάνεται σαν να το εγκαταλείπουν οι δυνάμεις του, αλλά δεν τα παρατάει. Για την ευκαιρία που έχει το παιδί μου να κάνει φίλους που μπορεί να καταλήξουν σε δια βίου φιλίες. Για την ευκαιρία αυτή που του δίνεται να μπορεί να έχει εκπληκτικούς εκπαιδευτές που θα του διδάξουν ότι η ρυθμική δεν είναι μόνο κίνηση αλλά είναι η ίδια η ζωή. Για να μάθει το παιδί μου να είναι πειθαρχημένο. Για να μάθει να αναλαμβάνει τη φροντίδα του σώματός του. Για να μάθουν στο παιδί μου να συνεργάζεται με τους άλλους, για να είναι υπερήφανο, υποστηρικτικό και να έχει σεβασμό στα μέλη της ομάδας.

– Για να μάθει να διαχειρίζεται την απογοήτευση, όταν δεν πάρει αυτό το αποτέλεσμα που ήλπιζε. Να καταλάβει ότι όταν πέφτει κατά την διάρκεια μιας κίνησης που είχε σε αυτήν ασκηθεί χίλιες φορές, να εξακολουθεί να σηκώνεται και είναι αποφασισμένο να κάνει το καλύτερο την επόμενη φορά. Να προσπαθεί και να πετυχαίνει τους στόχους του.

– Δίνω αυτό το μικρό ποσό για να μάθει ότι παίρνει ώρες και ώρες, πολλές ώρες σκληρής δουλειάς και πρακτικής για την δημιουργία ενός πρωταθλητή. Έτσι μαθαίνει ότι η επιτυχία δεν θα έρθει σε ένα βράδυ. Για να μπορεί το παιδί μου να ζει και να κινείται μέσα στον χώρο του αθλητισμού και όχι μπροστά στην οθόνη ενός κινητού, ενός υπολογιστή, μιας τηλεόρασης.

-Ναι, μου αρέσει τελικά να επενδύω στις ευκαιρίες που παρέχει η ρυθμική στην κόρη μου, να αναπτύξει τα χαρακτηριστικά που θα την εξυπηρετήσουν πολύ καλά, σε όλη της την ζωή και να της δώσει την ευκαιρία να προσφέρει στις ζωές των άλλων.
Θα μπορούσα να συνεχίσω, αλλά, είναι τόσα τα οφέλη που παίρνει το παιδί μου από τον αθλητισμό που θα μπορούσα να σου μιλάω μια ζωή!!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *