Ρυθμική γυμναστική για κορίτσια – οι εγγραφές άρχισαν

Το άθλημα

Η Ρυθμική γυμναστική είναι ένας συνδυασμός άθλησης και χορού, γεγονός που δίνει στις αθλήτριες τη χάρη, την αρμονία, τον συντονισμό του χορού αλλά και τη δυναμική του αθλήματος.
Για αυτό ακριβώς το λόγο, ιδανική ηλικία έναρξης ενασχόλησης με την ρυθμική είναι 3-4 χρονών, όπου μαθαίνουν, με την συνοδεία μουσικής, απλές ασκήσεις ρυθμικής και έρχονται σε επαφή με τα όργανα του αθλήματος.
Σε μεγαλύτερες ηλικίες και ανάλογα με τα χρόνια συμμετοχής στο πρόγραμμά μας, τα παιδιά εντάσσονται σε τμήματα όπου αυξάνεται κλιμακωτά η δυσκολία των ασκήσεων και οι ώρες προπόνησης.

Οι προπονήσεις

Στο ΗΡΑ διδάσκουν οι καταξιωμένες καθηγήτριες φυσικής αγωγής Κατερίνα Γκοντούνοβα και Ναταλία Κουτσουρμπή, γυμνάστριες με πολυετή διεθνή πείρα και εξειδίκευση στη ρυθμική γυμναστική, πάντα πρόθυμες να συμβάλουν στην διαπαιδαγώγηση και στην αξιοποίηση των αθλητικών δεξιοτήτων των κοριτσιών.

Γίνονται δοκιμαστικά για τα κορίτσια που έρχονται πρώτη φορά ώστε να εξοικειωθούν με τον χώρο και παράλληλα οι γονείς να ενημερωθούν για τους κανόνες λειτουργίας. Στα τμήματα υποδομών οι προπονήσεις είναι μία ώρα δύο φορές την εβδομάδα.

Ο χώρος μας

Βρισκόμαστε στο Παγκρήτιο Στάδιο ΘΥΡΑ 17 και διαθέτουμε:
• Την αίθουσα προπόνησης κατάλληλα διαμορφωμένη με ταπί ολυμπιακών προδιαγραφών, που πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη νόμιμη λειτουργία μας
• Στάθμευση μπροστά ακριβώς στα γραφεία μας
• 24ωρη επίβλεψη και ασφάλεια του χώρου
• Χώρο αναμονής για τους συνοδούς των παιδιών
• Τα γραφεία μας, τα οποία λειτουργούν Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 18:00 - 22:00 Τετάρτη και Παρασκευή 15:00 - 19:00 Σάββατο 14:00 - 18:00, ακριβώς στην είσοδό σας στη θύρα 17

Συνδρομές μελών
Επειδή είμαστε αθλητικό σωματείο και όχι κερδοσκοπικός οργανισμός, η οικονομική συμμετοχή των γονέων στις δραστηριότητες του ΗΡΑ καλύπτει τα έξοδά μας, ήτοι, ενοίκιο χωροχρόνου και γραφείων στο Παγκρήτιο Στάδιο, διαχειριστικά έξοδα (λογιστικές και νομικές υπηρεσίες), διαδίκτυο (ιστοσελίδα, Facebook κλπ), ασφαλιστικές εισφορές, αγωνιστικές υποχρεώσεις και υλικοτεχνική υποστήριξη. Τα μέλη του ΔΣ απασχολούνται εθελοντικά και μόνο οι προπονήτριες πληρώνονται ως επαγγελματίες, οπότε οι συνδρομές για την εκπαίδευση των αθλούμενων με βάση την έναρξή μας το 2018 μειώνονται σταδιακά κάθε χρόνο εφόσον ο αριθμός αυξάνεται. Με λίγα λόγια, εσείς, οι γονείς είστε η δύναμή μας και σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!! Μέρος των εσόδων που συγκεντρώνει το ΗΡΑ από εκδηλώσεις διατίθεται στην εθελοντική οργάνωση για την προστασία και φροντίδα παραμελημένων και κακοποιημένων παιδιών ΟΑΣΗ (Όαση Ανηλίκων Στήριξης Ηρακλείου).

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και σας κάνουμε δώρο με κάθε νέα εγγραφή την τσάντα προπόνησης του ΗΡΑ, ειδικά κατασκευασμένη για την ρυθμική και η εγγραφή που είναι 20€ ΔΕΝ θα χρεώνεται, οπότε ο πρώτος μήνας είναι δωρεάν.