Ρυθμική γυμναστική – έναρξη Δευτέρα 3 του Σεπτέμβρη, ώρα 6μμ

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με την γυμναστική αποτελεί βάση ζωής. Πολλοί αθλητές, αθλήτριες που κέρδισαν ακόμα και ολυμπιακά μετάλλια ήρθε η στιγμή που εγκατέλειψαν το άθλημα ή βρέθηκαν εκτοπισμένοι. Τι είναι όμως αυτό που πραγματικά σε τραβάει να εργαστείς σκληρά για να πετύχεις; Πώς μπορείς να μην βλέπεις τις φίλες σου, να ζήσεις μακριά από την οικογένειά σου, να αφήσεις στην άκρη την προσωπική σου ζωή και να ξεχάσεις τις λιχουδιές, τα γλυκά, τις πίτσες; Μερικές φορές το επίπεδο είναι δυσβάσταχτο και μπορεί όταν βγαίνεις από την αίθουσα προπόνησης να σέρνεσαι πραγματικά. Αλλά μπορείς να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες μόνο όταν έχεις στόχους. Και αυτό θα σου δώσει δύναμη να αντιμετωπίσεις κάθε δυσκολία στη ζωή!

Όταν θέλεις να πετύχεις, πρέπει να είσαι η πρώτη που θα μπαίνει στη αίθουσα και η τελευταία που θα βγαίνει. Πρέπει να εργάζεσαι σκληρά. Στην εφηβία θα θέλεις να τεμπελιάσεις, να εγκαταλείψεις όλα αυτά για τα οποία προσπαθούσες και να πας σινεμά, για χορό, να ξενυχτίσεις. Μην ξεχνάς όμως ότι όλα αυτά μπορείς να τα δοκιμάσεις αργότερα που θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες, αφού η καριέρα στον αθλητισμό δυστυχώς είναι πολύ σύντομη.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο στόχος είναι οι γονείς να κατευθύνουν τα παιδιά τους να βρουν ένα άθλημα που τους ταιριάζει. Είναι όμως απαραίτητο να διαχωριστεί ο επαγγελματικός αθλητισμός και ο ερασιτεχνικός. Γι αυτό, είναι καλύτερο να αφήσουμε το παιδί να εξοικειωθεί με διάφορα είδη αθλημάτων. Δοκιμάστε και το ένα και το άλλο και τότε μπορεί να αποφασίσει ποιο θέλει περισσότερο. Δεν θα έχει νόημα αν πρέπει να αναγκαστεί να κάνει κάτι, χωρίς την δική του θέληση. Αρκεί να καθοδηγήσουμε το παιδί, για να δούμε αν υπάρχει προδιάθεση. Να περάσουν πρώτα αυτά τα ίδια μαζί με σας από τις αίθουσες προπόνησης και να επιλέξουν αυτό που τους κάνει περισσότερο κλικ.

Γνωρίζουμε όλοι ότι ο αθλητισμός διδάσκει πειθαρχία. Οι γονείς διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη ζωή ενός αθλητή και πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στην αθλητική ζωή του παιδιού διότι η οικογένεια είναι οι «αρχές» του παιδιού, οι αξίες. Κατευθύνουμε τα παιδιά αλλά παράλληλα στεκόμαστε δίπλα του και ένα βήμα πίσω, ποτέ μπροστά από το παιδί. Το παιδί πρέπει να έχει υπευθυνότητα και να λειτουργεί αυτόνομα, ανεξάρτητα. Όμως, γονείς και παιδιά, είναι ιδανικό να ακολουθήσουν τη σοφία της προπονήτριας. Καλά και τα κοπλιμέντα και τα γλυκόλογα, σαφώς όμως η προπονήτρια πρέπει να είναι απαιτητική. Κάθε μέρα. Να υπάρχει η πειθαρχία, η συγκέντρωση, η δουλειά και από αυτά να πηγάζουν ο σεβασμός, το ήθος. Δεν φτάνει μόνο το παιχνίδι και ο ψυχαγωγικός χαρακτήρας της προπόνησης. Οι αθλήτριες πρέπει να ξεπερνάνε τις φοβίες πριν από ένα αγώνα. Και αυτό το διδάσκονται στην προπόνηση. Είναι μια ξεχωριστή προπόνηση να μπορείς να προετοιμαστείς ειδικά για τον αγώνα. Ακόμα και οι γυμναστικές επιδείξεις στο τέλος κάθε χρονιάς έχουν την δική τους σημασία.

Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα ιδανικό άθλημα για κορίτσια. Συνδυάζει την κίνηση, την άσκηση με τη μουσική και το χορό. Εμείς στο ΗΡΑ επιλέξαμε να δώσουμε βάση σε ένα άθλημα που δεν είχε ανάπτυξη στην Κρήτη. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που με αφορμή την ίδρυση του ΗΡΑ βλέπουμε πλέον και άλλα σωματεία να προσπαθούν στα δικά μας πρότυπα. Οι προπονήτριές μας είναι επαγγελματίες προπονήτριες, καθηγήτριες φυσικής αγωγής και κυρίως παιδαγωγοί. Στόχος μας είναι τα παιδιά να μπουν σε μια σωστή αθλητική νοοτροπία του ευ αγωνίζεσθαι. Να εκτιμούν την προσπάθεια όλων των παιδιών και να σέβονται την συναθλήτριά τους. Η διάκριση δεν είναι αυτοσκοπός. Παράλληλα στις μικρές ηλικίες, στο αθλητικό αυτό ξεκίνημα στόχο έχουμε τα παιδιά να νιώσουν την ζεστασιά της οικογένειας. Μιας καινούργιας οικογένειας που θα ενσωματωθούν και θα νιώσουν αγάπη, ασφάλεια, σιγουριά.

Σας περιμένουμε καθημερινά στο Παγκρήτιο Στάδιο, στην θύρα 17, όπου είναι τα γραφεία μας αλλά και ο χώρος προπόνησης, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη από 18:00 μέχρι 22:00, Τετάρτη και Παρασκευή από 15:00 μέχρι 19:00 και το Σάββατο από 14:00 μέχρι 18:00 ή τηλεφωνήστε στο 69 3828 3828 για περισσότερες πληροφορίες.

Στο ξεκίνημα σας δίνουμε δώρο μία πανέμορφη και πρακτική τσάντα προπόνησης της ομάδας μας!

Την Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα σας περιμένουμε στα γραφεία μας, που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στον χώρο προπόνησης, φέρτε τα κορίτσια σας να κάνουν ένα δοκιμαστικό για να γνωρίσουν από κοντά το υπέροχο αυτό άθλημα.

Η ηλικία που ξεκινάμε είναι 4 ετών αλλά σε αυτό θα σας βοηθήσουν οι προπονήτριές μας με βάση τον σωματότυπο του κοριτσιού, που πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να ξεκινήσει και σε μικρότερη ηλικία.