Γυμναστικές επιδείξεις 2018

Κάποτε περιμέναμε με λαχτάρα στο τέλος της σχολικής χρονιάς τις Γυμναστικές Επιδείξεις. Θεωρούνταν το αποκορύφωμα της όλης εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Διεξάγονταν λίγες μέρες πριν την αποφοίτηση των μαθητών τόσο των Δημοτικών Σχολείων όσο και των Γυμνασίων. Σε μικρές κοινωνίες ιδίως στην επαρχία οι Γυμναστικές Επιδείξεις δεν αποτελούσαν σημαντικό γεγονός μόνο για μαθητές και γονείς, αλλά για όλη την κοινωνία. Μαθητές και δάσκαλοι προσπαθούσαν να εντυπωσιάσουν γονείς και θεατές με τις επιδεξιότητες και τις σωματικές ικανότητες των μαθητών.

Για κείνες τις γενιές των εκπαιδευτικών και για εκείνη την εκπαιδευτική φιλοσοφία, η αρμονία, ο συντονισμός, οι δεξιότητες, η πειθαρχία, η άμιλλα αποδείκνυαν την αρτιότητα του εκπαιδευτικού έργου όλης της χρονιάς. Έννοιες που στη συνέχεια παραμερίστηκαν. Κόπος, πολλές πρόβες και μεγάλη προσπάθεια απαιτούνταν πολύ καιρό πριν για την παρουσίαση ενός καλού αποτελέσματος. Το δυσκολότερο κομμάτι των Γυμναστικών Επιδείξεων ήταν η φυσική συστολή των παιδιών που βρίσκονταν «εκτεθειμένοι» σε τόσα πολλά μάτια.

Έτσι και μεις σήμερα, όλοι μαζί, στο αθλητικό σωματείο ΗΡΑ, διοίκηση, γονείς, προπονήτριες και στην κορυφή όλων οι αθλήτριες, δουλέψαμε σκληρά όλη τη χρονιά για να παρουσιάσουμε προγράμματα ρυθμικής για όλες τις αθλήτριες, την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 και ώρα 10:00 στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου (Κλειστό Λίντο).

Όπως και κάθε χρόνο θα βραβεύσουμε όλα τα παιδιά με τα μετάλλια του ΗΡΑ που φτιάχνονται ειδικά για το σκοπό αυτό και τις τρεις αθλήτριες που ξεχώρισαν ιδιαίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προπονήσεις μας θα συνεχίζονται όλο το μήνα Ιούλιο, ενώ τον Αύγουστο θα είμαστε κλειστά και θα ξεκινήσουμε κανονικά πάλι τις ίδιες ώρες την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη σας!!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ